Älä heitä hukkaan, syö hävikki lähes nollaan!
Tänä vuonna kampanjan kohderyhmänä ovat erityisesti nuoret aikuiset. Tänä vuonna keskitytään edistämään myös kasvisten syönnin lisäämistä – ilman hävikkiä tietenkin. Harjavallan kaupungin ruokahuolto ja siivouspäällikkö Mervi Takala kertoo: Meillä seurataan hävikkiä joka päivä jokaisessa toimipisteessä. Muistathan ottaa lautaselle sen verran, kun jaksat syödä. Lisää voi hakea!
Mitä on hävikki?
Ruokahävikki on syömäkelpoista ruokaa, joka on syystä tai toisesta päätynyt jätteeksi syömisen sijasta. Koko ruokaketjun vuotuisen ruokahävikin määrä maassamme on noin 400 miljoonaa kiloa. Syömäkelpoista ruokaa menee eniten hukkaan kodeissa. Uusimpien arvioiden mukaan kotitalouksien hävikin määrä on kasvanut jo 155 miljoonaan kiloon vuosittain*. Jokainen suomalainen heittää siis vuosittain lähes 30 kiloa ruokaa hukkaan.
Lisätietoja: https://www.kuluttajaliitto.fi/havikkiviikko/