Kuvassa Tello Anttilan akvarelli "Nimetön" vuodelta 1993. Kuva: Emil Cedercreutzin museo

Kuvassa Tello Anttilan akvarelli ”Nimetön” vuodelta 1993. Kuva: Emil Cedercreutzin museo

Nimetön

Tello Anttila, 1993

Tunnelmallista elokuuta, museon ystävät!

Elokuussa Emil Cedercreutzin museo esittelee ajankohtaisen kuukauden esineen kokoelmistaan. Kysymyksessä on kuvataiteilija Tello Anttilan (1942-2011) akvarelli Nimetön vuodelta 1993.

Tello Anttilan kaunis akvarelli kuuluu Emil Cedercreutzin museon taidekokoelmiin. Teos on nyt erityisen ajankohtainen, sillä tänä kesänä se on asetettu esille museossa parhaillaan esillä olevaan vaihtuvaan näyttelyyn ”Harjavallan Akvarellibiennaali 2024 – Valon värit”. Liki 190 akvarellimaalausta sisältävä näyttely koostuu vuosittaisilla ja valtakunnallisilla Harjavallan Akvarellikesä -maalauskursseilla syntyneistä teoksista. Kuvassa oleva Anttilan teos on näyttelyn ainoa kokoelmateos. Sen esille asettamisella näyttelyn tuottaneet tahot halusivat kunnioittaa kuvataiteilija Tello Anttilan merkittävää työtä Harjavallan Akvarellikesän perustamisessa reilut kaksikymmentä vuotta sitten.

Vuosittaiset Harjavallan Akvarellikesä -maalauskurssit ja joka toisena vuonna järjestettävä Harjavallan Akvarellibiennaali -näyttely syntyvät Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n, Sataopiston, Harjavallan Seudun Taideseura ry:n ja Emil Cedercreutzin museon yhteistyönä.

Upea näyttely odottaa sinua Harjavallassa! Näyttely on avoinna 28.7.-6.10.2024. Tervetuloa!

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto.