Lapsille ja nuorille suunnattu museo-opetus avaa ovia Satakunnan eurooppalaisena pidetyn taiteilijan elämäntyöhön. Cedercreutzin keräämät esineet, hänen taiteellinen tuotantonsa, pihapiirin alkuperäiset rakennukset ja rakennelmat välittävät tarinoita aikansa arvoista ja tavoista. Ohjelmien sisältö ja kesto voidaan räätälöidä yhdessä ryhmille sopiviksi.
Tiedustelut: Museon asiakaspalvelu, puh. 044 432 5345, cedercreutzin.museo@harjavalta.fi
Perusopastus
Kuka oli Emil Cedercreutz? Miksi hän asui Harjavallassa ja perusti museon? Mikä on Maahengen temppeli ja mistä se kertoo? Minkälainen oli taiteilijan koti? Mikä oli hänen ammattinsa? Mitä hän harrasti?
Museon perusopastus sisältää tutustumisen museon perusnäyttelyihin: Taiteilijakoti Harjulaan, Maahengen temppeliin, Työn jälkeen -veistosnäyttelyyn, siluettitaiteen näyttelyyn sekä Emil Cedercreutzin keräämän taiteen näyttelyyn. Opastukseen sisältyy siluettien leikkuuta.
Kesto: 1 – 1 1/2 h
Ryhmän koko: n. 25 – 30 hlöä
Kohderyhmä: kaiken ikäiset koululaisryhmät, päiväkotiryhmät
Veistosretki
Retken tavoitteena on perehdyttää lapset Emil Cedercreutzin veistostuotantoon näyttelyssä Työn jälkeen. Lapset tutustuvat veistoksiin eläinaiheisten tarinoiden avulla, jotka käydään yhdessä läpi oppaan kanssa.
Kesto: n. 30 min – 1 h
Ryhmän koko: 10 – 20 hlöä
Kohderyhmä: päiväkoti-ikäiset lapset, ala-asteikäiset koululaiset
Taideleikki
Taideleikin tarkoituksena on houkutella lapset taiteen maailmaan leikin avuin. Lapsi saa tiettyä taulua tai taulun yksityiskohtaa esittävän kuvakortin, jonka avulla hänen on löydettävä ko. taulu taidehallista. Taulun löydettyään, lapsi sukeltaa taulun esittämään maailmaan ja miettii annettuja kysymyksiä yhdessä oppaan kanssa.
Kesto: n. 30 min – 1h
Ryhmän koko: 10 -20 hlöä
Kohderyhmä: ala-asteikäiset koululaiset